96 – Publicada en un llibre la comunicació presentada per l’Escola Mare de Déu de la Roca a la XI Trobada de pedra seca

Els dies 4, 5 i 6 de novembre de 2021, va tenir lloc, a Móra la Nova, la XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional dels territoris de parla catalana. Es tracta d’un congrés biennal organitzat per l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) conjuntament amb l’entitat o municipi que l’acull. En aquesta edició, l’entitat organitzadora va ser l’IRMU (Institut Ramon Muntaner), amb seu al Mas de la Coixa de Móra la Nova.

Aquesta Trobada va comptar amb un centenar d’inscrits i s’hi van presentar 28 comunicacions a banda de les ponències i dues taules rodones. Es complementà amb sortides al camp per visitar construccions de pedra seca, en diversos municipis de les Terres de l’Ebre, amb un concert de música a càrrec de Guillem Anguera + TXEK, es projectà una mostra de documentals sobre pedra seca i es va poder visitar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”.

Constà de tres àmbits: Àmbit 1: Patrimoni: Catalogació, Paisatge, Conservació  i Llengua. Àmbit 2: Educació formal i no formal. Àmbit 3: Arquitectura Tradicional. Bones pràctiques d’intervenció.

La Cristina Alberich Guinjoan, en nom de l’escola Mare de Déu de la Roca, presentà la comunicació: “Casa nostra, un gran jardí de pedres”, en la qual feia esment de la col·laboració entre l’escola i el Grup Barracaire de Mont-roig del Camp, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni de pedra seca del municipi als alumnes del centre i a la resta de la comunitat educativa. En els darrers cursos es van programar un seguit d’activitats en els diferents nivells educatius, utilitzant una metodologia de treball activa en la qual, l’alumne és el centre i el protagonista del seu procés d’aprenentatge.

Aquesta comunicació presentada per l’escola M. de Déu de la Roca, s’ha publicat al llibre que s’acaba d’editar: “PEDRA SECA: PATRIMONI I EDUCACIÓ. XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional dels Territoris de Parla Catalana”, editat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

A l’arxiu de sota es pot llegir tota la comunicació.

.

.

.

.