77 – Estudiants d’Arqueologia fan un treball sobre la Barraca del Jaume de la Cota

El 10 de desembre de 2020, tres estudiants d’arqueologia de la Universitat de Barcelona es van desplaçar a Mont-roig per poder realitzar, in situ, un treball sobre una barraca de pedra seca que els havien encarregat per l’assignatura d’arqueologia moderna i contemporània.

S’havien posat en contacte amb el Grup Barracaire de Mont-roig del Camp, per tal de demanar informació i poder visitar alguna construcció de pedra seca del terme.

La Ingrid Adell i l’Esher Bargalló els van acompanyar a la barraca del Jaume de la Cota “La Catedral”, ja que és la més monumental del terme i, a més, és una de les 5 que la Generalitat de Catalunya, l’any 2016, va declarar BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) i els van donar informació sobre la construcció, les seves característiques, el context històric i el treball que el Grup Barracaire de Mont-roig ha dut a terme des de l’any 2004.

Malgrat que el dia va ser molt ventós i era força desagradable estar a l’aire lliure, els estudiants van poder dur a terme la feina prevista, que consistí en realitzar una àmplia anàlisi arqueològica sobre aquesta construcció de pedra seca. En van fer fotografies, la van dibuixar, van prendre mides de l’estructura i dels elements del seu interior i dels voltants i van prendre nota de tota la informació que se’ls va donar.

.