34- Mont-roig a la VII Trobada de la pedra seca (Les Presses)

Els dies 17, 18 i 19 de maig de 2013, el Centre Miró-Grup Barracaire de Mont-roig del Camp, va assistir a la VII Trobada d’Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra en Sec dels Països Catalans, que va tenir lloc al Parc de la Pedra Tosca, al municipi de les Preses (La Garrotxa).

Aquest congrés, que es celebra cada dos anys en una població diferent dels Països Catalans, es va centrar en la catalogació, les característiques constructives i la biodiversitat i paisatge de la pedra seca. A part de ponències i comunicacions, es va organitzar una sortida guiada pel Parc de la Pedra Tosca, on abunden les construccions de pedra seca bastides amb aquest tipus de pedra volcànica i també es van realitzar diversos tallers temàtics sobre el terreny.

En algunes de les comunicacions es va fer referència i es van projectar fotografies de barraques de Mont-roig, ja que el nostre municipi és un referent en aquest tema pel treball dut a terme i per la monumentalitat d’alguna de les seves construccions.

Durant la cloenda de la VII Trobada es va fer pública la seu de la VIII Trobada, que tindrà lloc el 2015 a la població de Calaceit, a la comarca del Matarranya.