40- El Grup barracaire de Mont-roig a la VII Trobada de la pedra seca a Calaceit (2015)

Els dies 15, 16 i 17 de maig, el Centre Miró-Grup Barracaire de Mont-roig del Camp, va assistir a la VIII Trobada d’Estudi per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca als territoris de parla catalana, que va tenir lloc a Calaceit, a la comarca del Matarranya.

Hi va participar dins l’àmbit de Catalogació, presentant la comunicació “Cinc barraques de Mont-roig: Bé Cultural d’Interès Nacional”, a càrrec d’Esther Bargalló i Martí Rom. Recordem que el 21 de novembre de 2014, la Generalitat de Catalunya va publicar al DOGC la resolució per la qual s’incoà expedient de declaració de BCIN, en la categoria de zona d’interès etnològic, a favor de cinc barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp, delimitant el seu entorn de protecció.

Al Museu Joan Cabré s’hi va fer l’exposició “Pedra seca al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Patrimoni i paisatge”. En els plafons hi havia diverses imatges de les Barraques de Mont-roig. Aquesta exposició es va fer per primer cop a la Diputació de Tarragona del 20 de maig al 6 de juny de 2010. L’autor de les fotografies és Rafael López Monné.